Road To… Chicago Marathon #3 #Sportrusten

Momenteel ben ik aan het trainen voor ‘The Bank of America Chicago Marathon’. Dit doe ik met het schema van De Marathon Revolutie (Sportrusten). Simpel gezegd: mijn langste duurloop wordt niet meer dan 14 km! De komende weken kunnen jullie mij volgen hoe het met mij en mijn schema gaat. En als alles goed gaat sta ik op 8 Oktober aan de start in CHICAGOOOO…

Het schema is op 2 manieren te volgen, of op marathonhartslag of op marathontempo. Ik kies voor de laatste optie…

  • 4x in de week trainen.
  • 2x keer op marathonhartslag.
  • 1x keer intensief.
  • 1x keer vogeltjes kijken.

Dinsdag: 10 km marathontempo.
Dit was gewoon een perfect loopje op marathontempo. Dat houd in 10 km in 1 uur en 15 seconden. Ik zeg eerlijk dat ik liever onder het uur blijf, maar feit is dat mijn marathontempo op 1 uur en 40 seconden ligt. Dus de volgende keer… Oh nee, ik MOET me aan mijn schema houden. 😉

Woensdag: 5 km vogeltjes kijken.
En sinds gisteren ben ik mijn Garmin weer aan het gebruiken. Why? Mijn geliefde Polar M400 kreeg rare kuren met de gps en de batterij. Lucky me, ik mocht hem opsturen omdat ik nog in de garantie zat. Ik hoop dat ik hem snel terug krijg maar weet alleen niet of ik hem dan weer vertrouw. Ga ik dan toch terug naar Garmin?

Het kwam echt met bakken uit de lucht deze woensdag. Dus in de stortregen 5 km ‘vogeltjes kijken’ ging echt waardeloos. Tenminste, het ging WEL goed, heel goed zelfs, maar dat was niet de bedoeling. Ik liep met 5 km in 29.54 nog iets te snel voor mijn marathontempo (laat staan die vogels) terwijl ik me wel een slakje voelde. Volgende week ruil ik deze super-slome-superlangzame training weer om voor een mountainbike ritje (mag volgens schema). En dan gewoon weer wat verder fietsen, misschien wel richting een duathlon (maybe next year)? Ik hou wel van een uitdaging dus wie weet.

Vrijdag: 6 km intensief.
Van deze training heb ik dit keer een interval gemaakt! Na 1.5 km inlopen kwamen er 4x 500 tjes snel met tussendoor 500 dribbel. De snelste deed ik in 2.10 en de andere liepen wat seconden op. Hier ben ik niet tevreden over want deze doe (kan) ik normaal sneller. Not today! Met de 2 km uitlopen erbij kom ik in totaal op 7.5 km.

Zondag: 10 km marathontempo.
Tijdens het draaien in mijn bed afgelopen nacht voelde ik gewoon de spierpijn in mijn dijbenen opkomen van afgelopen vrijdag. In de loop van de dag werd het steeds erger aaaagh. Dus bij mijn 10 km loopje van vandaag voelde ik het wel, ik liep het er ook gewoon niet uit. Ik weet weer hoe het voelt moet ik zeggen want ik heb niet zo snel spierpijn. Maar goed… 10 km in 59.09 gelopen, gewoon weer lekker door het park. Er was vandaag geen zonnetje maar het was wel heel benauwd!

Volgende wedstrijd is de IRONMAN NightRun van 5 km in Maastricht. Daarna heb ik nog een paar wedstrijden tijdens mijn trainingsschema. Wel zo leuk & afwisselend!

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Trainingen. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....