Road To… Chicago Marathon #6 #Sportrusten

Momenteel ben ik aan het trainen voor de ‘Bank of America Chicago Marathon’. Dit doe ik met het schema van De Marathon Revolutie (Sportrusten). Simpel gezegd: mijn langste duurloop wordt niet meer dan 14 km! En als alles goed gaat sta ik op 8 Oktober aan de start van de marathon in CHICAGO.

Het schema is op 2 manieren te volgen, of op marathonhartslag of op marathontempo. Ik kies voor de laatste optie…

  • 4x in de week trainen.
  • 2x keer op marathonhartslag.
  • 1x keer intensief.
  • 1x keer vogeltjes kijken.

Dinsdag: 12 km marathontempo.
En mijn marathontempo loopjes worden langzaamaan ietsje langer. Deze dag een 12 km loopje met een andere route hier in het mooie Leiden. Wel mijn favo. park erbij gepakt natuurlijk, maar ook wat richting Voorschoten gelopen. Ik heb me met 1 uur en 10 min. keurig aan me schema gehouden, al zeg ik het zelf 😉

Woensdag: 6 km vogeltjes kijken.
Een vogeltjes kijk loopje die toch stiekem richting marathonsnelheid ging. Deze 7 km (1 km meer) heb ik géén vogel gespot haha… Tadadadaaaa mijn nieuwe speeltje werd deze middag bezorgd door de post. Ik heb nu een Polar M430 met een ingebouwde hartslagmeter. Ik weet niet hoe nauwkeurig die mijn hartslag meet maar ik ben sowieso al blij dat ik van die band verlost ben haha… (niet dat ik hem omdeed ;))

Vrijdag: 7 km intensief.
Dit loopje heb ik omgeruild voor een 5 km wedstrijd bij de IRONMAN Night Run in Maastricht! Deze wedstrijd heb ik zo snel mogelijk (voluit) als ik op dat moment kon gelopen. Komende week komt hier een verslagje online van.

Zondag: 11 km marathontempo.
Gewoon een lekker 11 km loopje door het park en weer terug in 1.05 uur. Ik heb mijn FunXtionlesje in de sportschool van deze morgen afgezegd omdat ik een beetje een pijntje voelde opkomen, verstandig! En ik heb voor het eerst met mijn nieuwe Polar M430 gelopen, Yeah! Deze is met ingebouwde hartslagmeter en ik ben nu dus constant op mijn hartslag aan het letten. Maar ik vind het helemaal geweldig dat ik geen hartslagband meer onder mijn sportbh hoef te proppen.

HELP over 2 maanden ben ik al in Chicago, wat gaat de tijd toch snel! Volgende wedstrijd is aankomende zaterdag bij de Bradelierloop in De Lier.

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Trainingen. Bookmark the permalink.

One Response to Road To… Chicago Marathon #6 #Sportrusten

  1. René says:

    Mooie Polar M430 👍🏻

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.