Road To… Chicago #10 #Sportrusten

Ik train volgens het boek ‘De Marathon Revolutie’ oftewel Sportrusten! Ik ben gewoon alweer over de helft, lees even mee hoe het me tot nu toe afgaat. Still 5 Weeks To Go…

Het schema is op 2 manieren te volgen, of op marathonhartslag of op marathontempo. Ik kies voor de laatste optie…

  • 4x in de week trainen.
  • 2x keer op marathonhartslag.
  • 1x keer intensief.
  • 1x keer vogeltjes kijken.

Dinsdag: 13 km marathontempo.
En na mijn ritje (33 km) van gisteren op mijn MTB was het vandaag weer tijd voor een 13 km loopje. Toen ik de eerste stap buiten de deur zetten, wist ik al: Dit gaat hem niet worden! Moe, moe en nog eens moe. Ik heb er 7 km op de relaxstand van gemaakt, en dat was al een hele opgave. Het heeft niet zoveel zin om mijn lichaam tot het uiterste te persen om toch persé die 13 vol te maken. Ik luister de laatste tijd goed naar mijn lichaam, en dat ik minder km’ters heb gemaakt zegt al heel wat. Ik maak er liever iets meer dan minder, maar goed, het was niet anders.

Woensdag: 7 km intensief.
En dit loopje zou zeker géén intensief loopje worden, want komend weekend heb ik 2 wedstrijden die ik ‘voluit’ wil proberen te lopen. Ik ging met stortregen naar buiten, dus had gelukkig mijn hardloop bodywarmer (a la regencape) aangetrokken. En dit was me toch een lekker loopje oelala, niet normaal. Ik had zelfs mijn pace onder controle hahaa… Ik heb voor een keer eens heel stabiel 7.5 km gelopen (en dat is niet mijn sterkste kant ;-)) met een gemiddelde pace van 6.05!

Vrijdag: 6 km vogeltjes kijken.
Op deze vrijdag (avond) heb ik bij de Ladiesrun in Leiden de 5 km gelopen. Een verslagje hiervan komt komende week!

Zondag: 10 km voluit.
En na afgelopen vrijdagavond, weer een wedstrijdje. Dit keer in het mooie Tilburg waar ik de 10 miles loop (dit weekverslag is eerder online). Hiervan komt natuurlijk ook komende week een verslag van.

Voor Chicago staat er nog 1 wedstrijdje van 5 km op mijn programma… Hallelujah. En dan eindelijk naar The States! Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! Binnenkort een verslagje over wat ik daar allemaal wil gaan doen en natuurlijk wat mijn verwachtingen van mijn 2e marathon zijn.

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Trainingen. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.