Tilburg Ten Miles

Afgelopen zondag liep ik de 10 mijlen in Tilburg… En ik kan hier alvast over zeggen HOT HOT HOT 😉 En natuurlijk dat het heel gezellig was…

Afgelopen zondag sprong ik op mijn fietsje om met de trein van… Leiden => Leiden => Holland Spoor => Tilburg richting de 10 miles te gaan. Bijna 2 uur verder was ik er en ik zag vanuit de trein al de lopers en de startlocatie. In de ‘Wagenmakerij’ (een oud gebouw langs de spoorlijn) kon ik mijn tas afgeven, daar kon je je ook eventueel omkleden mocht je dat willen. Ik heb meestal mijn hardloopkleding al aan en na afloop trek ik altijd ff snel een ander shirt aan, in de winter komt daar natuurlijk een lange broek bij. Het was in ieder geval allemaal lekker dicht bij elkaar, dat vind ik zelf wel prettig.

Je kon zelf een vak kiezen van waaruit je wilde starten. Dus ik pakte een startvak redelijk vooraan, ik weet niet eens meer wat voor dat was. Op het filmpje bovenaan zie je dat ik best nog veel lopers voor me had, ik ben helemaal aan het einde te zien. Mijn startschot klonk om 13.45 uur en ik probeerde niet te hard van start te gaan. Ik moet zeggen dat ik na 4 km al voelde dat dit hem niet ging worden. Het werd steeds warmer en het voelde voor mij als een graad of 25 haha… Nou loop ik niet de beste wedstrijden met warm weer en na 5 km ging het al bergje afwaarts. Ik zag vanaf km 4 al dat andere lopers gingen wandelen, die hadden waarschijnlijk ook last van de hitte. En ik wist vanaf km 10 al dat het niet mijn beste tijd ooit ging worden, dus werd het missie ‘uitlopen’ (zonder te wandelen).

Wat ik ook normaal gesproken nooit doe, heb ik nu wel gedaan!! Ik heb 3 x bekertjes water gepakt en geprobeerd te drinken. Okay, de helft (of meer) ging eroverheen, over mijn horloge, kleding en schoenen. Maar ik had zo’n dorst dat ik het toch geprobeerd heb, ik dacht… meteen ff oefenen voor Chicago! Daarbij had ik ook 2 sponzen te pakken, doe ik dus ook NOOIT! Dus dat geeft eigenlijk wel aan hoe warm en zwaar ik het had. Ik moet zeggen dat ik het ook wel heftig vond om onderweg een loper op het parcours te zien liggen met ambulance om hem heen. Ik heb dat wel vaker gezien, maar toch… Wat maak ik me dan druk om mijn tijd, lekker belangrijk!

Deze wedstrijd had ik al vaker gelopen, het parcours is hartstikke gezellig. Heel veel mensen langs de kant die je naam roepen en muziekbandjes. Er waren gelukkig ook echt veel waterposten, en de medaille was ook mooi voor deze 30st editie. Ik heb hem in ieder geval uitgelopen in 1:32:15 en na afloop was de waterpost natuurlijk weer voor mij…

De volgende wedstrijd is ‘De 30 van Almere’ waar ik de 5 km loop. Dit is tevens mijn laatste wedstrijdje voor Chicago!

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

One Response to Tilburg Ten Miles

  1. René says:

    Leuk filmpje 👍🏻

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.