Road To… Chicago #11 #Sportrusten

Ik train volgens het boek ‘De Marathon Revolutie’ oftewel Sportrusten! In dit wekelijkse verslag kunnen jullie zien hoe het met mij en mijn schema gaat… Still 4 Weeks To Go…

Het schema is op 2 manieren te volgen, of op marathonhartslag of op marathontempo. Ik kies voor de laatste optie…

  • 4x in de week trainen.
  • 2x keer op marathonhartslag.
  • 1x keer intensief.
  • 1x keer vogeltjes kijken.

Dinsdag: 7 km vogeltjes kijken.
En dit was met recht een vogeltjes kijk loopje van 7 km. Ik denk dat ik nog wat naweeën had van de 10 miles van afgelopen zondag. Daar had ik het erg zwaar en 1 rustdag is dan eigenlijk niet veel, maar ja ik train voor een marathon!

Woensdag: 14 km marathontempo.
En na een drukke dag was dit een heel lekker en relax loopje. Gewoon heerlijk door mijn favoriete parkje heen en weer verschillende rondjes gemaakt. Gewoon tot die 14 km in zicht kwam op mijn Polar, en dat was sneller dan verwacht… Toch weer even een broekje uitgeprobeerd wat een kanshebber is voor Chicago, en toch weet ik nog niet wat ik aan ga doen daar…

Vrijdag: 9 km intensief.
En ik wilde vandaag een 9 km fartlek in (een beetje) relax tempo doen. Maar wat ging het lekker, gewoon een ‘FridayAfterWorkRun’ aan het einde van de middag. Gewoon trappen, heuvels en vaartspel, tussendoor een lekker tempo (ik stond er zelf van te kijken) met een pace tussen de 5.20 en 5.40! Tevreden, ik kan niet anders zeggen.

Zaterdag ipv Zondag: 12 km marathontempo.
Dit was een moeizaam ochtendloopje van 12 km in 1.14 uur, dus met recht een marathontempo loopje. Het was natuurlijk nog niet eens 1 dag geleden van mijn fartlekrondje, daarbij kreeg ik bij km 9 erge buikpijn aaaaghh. Dus ik was erg blij dat ik weer thuis was, 12 km Done!

Zoals jullie zien heb ik mijn loopje van de zondag vervroegd naar de zaterdag. Dit omdat ik op de zondag al heel vroeg op pad ben richting Frankrijk! Mijn trainingsschema gaat natuurlijk gewoon door. Keep you posted!

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Trainingen. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.