Road To… Chicago (+ Alpe d’Huez) #12 #Sportrusten

Ik train volgens het boek ‘De Marathon Revolutie’ oftewel Sportrusten! In dit wekelijkse verslag kunnen jullie zien hoe het met mij en mijn schema gaat… Still 3 Weeks To Go…

Het schema is op 2 manieren te volgen, of op marathonhartslag of op marathontempo. Ik kies voor de laatste optie…

  • 4x in de week trainen.
  • 2x keer op marathonhartslag.
  • 1x keer intensief.
  • 1x keer vogeltjes kijken.

Maandag ipv Dinsdag: 7 km vogeltjes kijken.
Deze training heb ik omgeruild voor een fietstochtje de Alpe d’Huez op! Wow, dit was een iets intensievere training dan een ‘vogeltjes kijk’ loopje haha… Het begon meteen megastijl en er kwam ook werkelijk géén vlak stukje aan te pas. Aan het einde had ik het wel zwaar, het laatste stuk was dan ook nog eens heel stijl naar de boven. Ik was (en mijn kont ook) erg blij dat ik de top had bereikt… Maar what comes up… must come down oepssss. Naar beneden was het best wel link moet ik zeggen, ik heb alleen maar geremd eigenlijk in de hoop dat ik weer heelhuids beneden kwam. Het was Superzwaar maar ook Supermooi, en ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb. Het laatste stuk (omhoog dan) heb ik waarschijnlijk op karakter en doorzettingsvermogen gefietst want ik wilde persé die TOP halen. Dit It! Totaal ongeveer 50 km gefietst deze dag!

Dinsdag ipv Woensdag: 14 km marathontempo.
En ook in de Franse Alpen gaat mijn trainingsschema natuurlijk gewoon door. Het was echt supermooi weer, dus met een heerlijk zonnetje de racefiets teruggebracht en (hard) lopend terug naar de camping. Toen stond mijn Polar op 7+ km, dus snel jasje op de camping achtergelaten en er nog wat aangeplakt zodat ik op 14 km uitkwam. Gewoon supermooi als je (mag) kan lopen met die schitterende bergen op de achtergrond. En ik zal niks over het rijgedrag hier zeggen, en ik ben zeker géén trut met rijden 😉

Vrijdag: 9 km intensief.
En weer een heerlijk loopje in het koude en regenachtige (maar o zo mooie) Nederland dit keer haha… Maar toen ik ging lopen stond er gelukkig een heerlijk zonnetje, zoooo lekker. Ik wilde eerst mijn favo. fartlektraining gaan doen, maar daar had ik het een beetje mee gehad. Gewoon intensief is intensief, dus met een gemiddelde pace van 5.29 na een werkdag was ik met deze 9 km dik tevreden!

Zondag: 12 km marathontempo.
En dit was echt een hele lange dag, rond 6.30 ging mijn wekker maar ik was al veel eerder aan het spoken. En toen stond er in de middag ook nog een duurloopje van 12 km op de agenda. Maarrrr ik wilde MEER, ik wilde 20 km lopen! En ondanks dat ik me niet topfit voelde ben ik wel gegaan. Ik kreeg pijntjes aan mijn voeten en tenen onderweg huh!? Erg vreemd moet ik zeggen, maar toen ik thuis kwam na 20 km en mijn schoenen uitdeed begreep ik de het. Bloed! Zelfs mijn witte sok zat helemaal onder het bloed, ik kan me niet herinneren dat ik dat eerder heb meegemaakt. Iets met een nagel, maar dat verklaarde de pijn die ik toch wel +15 km heb gehad. Ook nog wat schaafplekjes enzo, maar goed, wel die 20 km in de pocket!!

OhOh wat komt Chicago dichtbij nu, nog 1 wedstrijdje te gaan voor ik het vliegtuig instap. Bij de 30 van Almere loop ik de 5 km die ik voluit wil gaan doen, tenminste dat is de bedoeling.

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Trainingen, Travel. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.