Travel: Lanzarote

Begin december vloog ik naar het spaanse eiland Lanzarote voor de halve marathon en een citytrip in één. Een mini-vakantie met hardlopen combineren, niks leukers dan dat… Hier onder vind je een samenvatting van mijn reisje. Misschien vind je het wel zo leuk dat je binnenkort ook een citytrip richting de zon maakt…

En op Lanzarote vind je veel zwarte zandstranden, niet mijn favoriet om een dagje op door te brengen, wel voor een strandwandeling. Sommige stukken zijn erger dan andere, loop je een stuk verder dan ziet het er al weer wat meer als strand uit, compleet met zonnebedjes, lekker!

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker relax bij je zwembad van je hotel of appartement gaan liggen. Het voordeel van reizen in december is dat het gewoon lekker rustig is en je altijd een ligbedje kunt bemachtigen. Drankje erbij en laat die zon maar schijnen…

Een terrasje pakken (met coctail, alcoholvrij of niet ;-)) kun je heel goed langs de stukken boulevard langs het strand. Heel gezellig samen met de souvenirwinkeltjes waar ze echt hele leuke dingen verkopen.

Een bezoekje brengen aan het Lanzarote aquarium is zeker een leuke afwisseling. Haaien, visjes, roggen en zeesterren (die je vast kan pakken) zwemmen hier rond. Het is hier niet zo groot, met een uurtje ben je er wel doorheen. Maar toch leuk om te doen!

Ik zelf heb heerlijk gegeten in Lanzarote, wel voornamelijk italiaans omdat dat mijn favoriet is. Je hebt verschillende italiaanse tentjes met de lekkerste pizza’s en pasta’s voor een zeer redelijke prijs. Maar wil je liever wat anders zijn er genoeg andere leuke eettentjes in de buurt.

En dan als laatste natuurlijk de halve marathon waar ik speciaal voor kwam. De beurs waar ik mijn startnummer ophaalde was gewoon buiten in de open lucht. Dit evenement heeft rond de 2000 lopers en is echt de moeite waard ondanks het zware parcours. Maar dat komt in een volgend verslagje…

Ik heb het erg naar mijn zin gehad in Lanzarote. Ik heb lekker gegeten, een terrasje gepakt, souvenirwinkeltjes bekeken en ook leuke dingen gekocht. Ik vond zelf de prijs erg meevallen wat ik niet verwacht had. De terugreis viel wel tegen door het slechte weer, maar niet alles kan altijd meezitten. Over de halve marathon komt binnenkort een apart verslagje…

Liefs,
Marjon

 

This entry was posted in Travel. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.