Wedstrijdverslag: Meerhorstloop – Stompwijk

Afgelopen zondag liep ik (onverwachts) mijn eerste wedstrijdje van 2018! En dat deed ik in Stompwijk bij de Meerhorstloop met de afstand van 5.6 km.

En met deze rare afstand van 5.6 km heb ik natuurlijk altijd een PR 😉 Het was een beetje een thuiswedstrijd voor mij omdat dit dichtbij Leiden ligt, hoewel ik er nog nooit geweest was. Toen ik in de bus zat zag ik wel dat ik er al tig keer voorbij ben gereden (vroeger) op weg naar Zoetermeer. De start was ook vlak bij de bushalte, ik moet zeggen dat dit met de bus gewoon lekker en snel ging, zowel de heen als terugreis.

Ik moest me nog wel inschrijven want dat had ik nog niet gedaan, alles ging supervlot bij dit kleine wedstrijdje. Ik kreeg géén chip en er lagen ook geen registratiematten (heb ik niet gezien in ieder geval), wel een finishklok. Bij deze wedstrijd hoef je niet een half uur van te voren in je startvak te staan, zoals bij grote wedstrijden wel het geval is. Dat vond ik dus helemaal niet erg met deze kou hahaa… Gewoon 5 minuten voor het startschot ging ik bij de startboog staan, eerder is echt niet nodig. Toen ik opzij keek zag ik -de beste diëtist van Leiden- naast mij staan, echt superleuk om Everdien weer te zien.

De route van 5.6 km was 1 rondje door de polder, á la weilanden zonder beschutting dus. En met de kou en wind van deze dag was dat best pittig moet ik zeggen, het laatste stuk was gelukkig wind mee. In het begin en ook weer bij het einde zat er een klein tunneltje in de route, maar niet bijzonder eigenlijk. Op zich vond ik het wel een fijn parcours, dat houd bij mij in… Allemaal asfalt! Helaas geen medaille na de finish maar een tasje met een pakje sap en een mandarijn. Wel ben ik met een tijd van 29.28 (5.6 km) als 4e over de finish gekomen in de categorie vrouwen all-over!

Volgende wedstrijd is de Safari Trail van 11 km in Arnhem.

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.