Wedstrijdverslag: Safari Trail – Arnhem

Bij De Beesten Af!

Afgelopen zaterdag liep ik bij de Safari Trail in Arnhem de afstand van 11 km. Het was alweer een paar jaar geleden dat ik aan een trail-wedstrijd had meegedaan, dus tijd om weer eens het bos in te gaan…

Dit jaar loop ik 2 trail-wedstrijden en dit was de eerste daarvan (de 2e wordt Koning van Spanje Trail). Deze wedstrijd werd gehouden bij Burgers’ Zoo in Arnhem, of eigenlijk naast de dierentuin want je loopt er dus echt niet doorheen. Dit keer ging ik niet met de trein maar met de auto richting Arnhem. Het parkeren (naast de dierentuin) ging eigenlijk perfect, dit parkeerterrein was speciaal voor de trail-lopers gereserveerd. De start was vanaf daar ongeveer 5 minuutjes lopen, dus dat kon niet beter. Bij de startboog stonden wat omkleedtenten en wat dixies. Dus geen bewaakte tasafgifte, ik denk dat deze wedstrijd daar gewoon te klein voor is.

Het startschot van de 11 km klonk om 10.30 uur. De tijd werd geregistreerd door middel van een chip op je schoen die er na de finish weer afgeknipt werd. Achteraf gezien was de tijd niet heel erg precies. Zeker niet als mijn tijd hetzelfde was als andere lopers die na mij finishte haha… Maar bij een trail vind ik tijd niet belangrijk, gewoon lekker genieten!

Het parcours was best pittig, veel smalle wegen met modderachtige stukken, dus veel springwerk. Ook veel zacht zand, waar ik zelf niet zo’n fan van ben, maar hey het is een trail dus… Er waren 2 hele steile afdalingen, zo steil dat ik bij de 2e afdaling bang was dat ik als een biggetje naar beneden zou rollen haha… Maar het ging gelukkig net aan goed! Er moest natuurlijk ook veel omhoog gelopen worden. En in het begin is dat leuk maar op het laatst ben ik die stukken omhoog gaan wandelen. Ik had het er een beetje mee gehad, want 11 km is dan toch best lang moet ik zeggen. Het hele parcours was eigenlijk kwa omgeving  hetzelfde, er kwam totaal geen variatie in wat ik zelf wel heel erg jammer vond. Ik liep eigenlijk alleen tussen de dennenbomen, maar daarbij blijft de omgeving natuurlijk wel supermooi!

Ik wilde deze trail relax (niet op tijd) lopen, wat eigenlijk wel goed gelukt is met 11 km in 1 uur en 10 minuutjes. Een trail is gewoon veel zwaarder dan een gewone wegwedstrijd. Hoewel ik tussendoor en aan het einde nog een aardig sprintje kon trekken, waar dat vandaan kwam weet ik ook niet haha… De medaille is natuurlijk hartstikke gaaf, alleen die dieren die er opstaan begrijp ik niet zo goed, want ik heb nog geen vogel gezien onderweg. Jammer dat er niet een deel van het parcours door de dierentuin gaat, hoewel er wel een kortingsbon voor de diertjes bij zit. Maar ik ben naar huis gegaan om de modder van me af te spoelen…

Volgende trail is de Koning van Spanje Trail in de maand mei waar ik de afstand van 12 km loop.

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

One Response to Wedstrijdverslag: Safari Trail – Arnhem

  1. Nico Kok says:

    Super hoor Marjon een mooi verhaal
    Je bent echt niet te stoppen

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.