Wedstrijdverslag: Midwinter Marathon Apeldoorn

Bij de Midwinter Marathon Apeldoorn liep ik afgelopen zondag de afstand van 8 km.

En wat was het koud deze dag, de temperatuur was rond de 4 graden met een gevoelstemperatuur van -2! Okay, daar was ik het volledig mee eens, gewoon waterkoud. Het was lang geleden dat ik het zo koud heb gehad. Met 25 graden loop ik niet goed maar dit was toch wel iets te koud moet ik zeggen. Maar goed, let’s go…

Toen ik aankwam in Apeldoorn was het vanaf het station niet aangegeven waar de pendelbus halte was. Bij de halte aangekomen stond ik met andere medelopers toch wel zo’n 20 a 25 minuten te wachten. Helaas geen busje in zicht, dus toen zijn we maar met zijn allen gaan lopen. Het was ongeveer 15 minuten lopen naar de start, maar het was wel een gezellige route zo dwars door het centrum van Apeldoorn.

Bij de schouwburg Orpheus kon ik me omkleden, en hier kon ik ook mijn tas achter laten. Er was geen bewaakte tassenafgifte wat ik toch wel erg vreemd vind voor zo’n grote wedstrijd. In de schouwburg waren trouwens ook o.a. informatie punten en medaille graveren stands aanwezig. De start was vlak om de hoek dus dit was wel een ideale locatie moet ik zeggen.

De start van de 8 km was om 15.00 uur, best wel lekker voor de zondag moet ik zeggen. Vooral als je net als ik een stuk moet reizen is dit best wel fijn, geen gehaast tenminste. Ik stond zelf in startvak A wat gewoon erg fijn was. De startvakken waren ook allemaal goed en duidelijk aangegeven. Ik ging niet zo heel vroeg mijn vak in, de vakken gingen ook laat open omdat de vorige afstand nog moest finishen. Eenmaal onderweg probeerde ik mijn tempo goed erin te houden want ik wilde proberen mijn beste tijd te verbeteren. Ik wist dat dat moeilijk zou worden, want deze tijd is best scherp voor mij (41.17) maar ik wilde het toch proberen.

Het lukte me eigenlijk best wel goed om de vaart erin te houden, tot ik na een paar kilometer vals plat omhoog ging. Dit ging voor mijn gevoel eindeloos door haha… In ieder geval tot het 4 km punt bovenop de heuvel waar een drankpost stond. Het leek de 7 Heuvelenloop wel, ook kwa omgeving vond ik dat deze wedstrijd erg op de 7H leek. Gewoon supermooi! Het stuk omhoog naar de drankpost (waar ik geen gebruik van maakte) vond ik erg zwaar omdat het zo lang duurde. Maar daarna ging het wel heel erg lekker heuvelafwaarts moet ik zeggen. Voor mijn gevoel ging dit gewoon door tot de finish, gelukkig want dat had ik ook wel even nodig.

Met een eindtijd van 41.42 minuutjes heb ik mijn PR net niet verbroken. Maar ik ben er toch ook wel een beetje trots op dat ik na 6 jaar toch nog in de buurt kan komen van deze mooie tijd. Ik ben toch weer 6 jaar ouder. Daarbij ben ik 14e van de 297 in mijn categorie geworden, niet verkeerd toch? Deze afstand laat ik voorlopig even voor wat het is want ik wil me op de halve gaan concentreren, en later dit jaar op New York!

Het was de 1st keer dat ik aan deze wedstrijd deelnam. Ik vond het een erg leuke wedstrijd, maar het is ook gewoon een supermooie omgeving. Daarbij is (buiten die megaheuvel) het parcours erg fijn, allemaal grote brede asfalt wegen. Deze wedstrijd is dus zeker voor herhaling vatbaar, misschien sta ik volgend jaar hier weer aan de start, maar dan met een andere afstand!

Liefs,
Marjon

 

 

This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.