Wedstrijdverslag: Noord Aa Polderloop

Afgelopen zondag op 11 Februari liep ik in Zoetermeer de afstand van 5 km bij de Noord Aa Polderloop. Nou, makkelijk ging het in ieder geval niet…

Op deze koude zondag ging ik met de bus naar Zoetermeer. In principe toch wel een beetje een thuiswedstrijd voor mij omdat het zo dichtbij is. Ik moest wel 2 busjes hebben maar de overstap ging eigenlijk wel heel goed. Na een half uurtje was ik op de plaats van bestemming. Het was trouwens lang geleden dat ik in Zoetermeer was geweest…

Gelukkig was het startschot van de 5 km pas om 13.10 uur, lucky me! Voor het clubgebouw van Road Runners Zoetermeer kon ik mijn startnummer ophalen en kreeg ik een schoenentasje erbij kado. In het clubgebouw kon ik in de kleedkamer mijn tas achterlaten, onbeheerd dat wel. Maar alles lukte goed, dus picobello in orde.

Deze 18e editie van de Noord Aa Polderloop was het megadruk, ik denk dat ze deze drukte zelf ook niet verwacht hadden. De afstanden van 10 en 15 km gingen 10 minuten voor mij van start, en toen aansluitend mocht ik mijn startvak in. Net voor de start zag ik Everdien staan, maar wij zien elkaar wel vaker net voor de start hahaa. De eerste 3.5 km hebben wij samen gelopen, echt superleuk! Daarna heb ik een halve km net achter haar aan gehobbeld, en de laatste km zag ik het eigenlijk niet meer zitten.

Het parcours was een heen & weer route op voornamelijk asfalt, lekker! Langs het water, koud! Onbeschut, oef! Doe daar windkracht 6 bij 😉 Als het niet zo koud (+wind) was geweest had ik deze route veel meer gewaardeerd, want het was echt een fijn parcours. Nou moet ik ook wel zeggen dat ik door een té drukke week erg moe was en ook geen rust had gepakt voor de wedstrijd. Gewoon 4 loopjes die week, kan eigenlijk géén goede voorbereiding zijn natuurlijk.

Maar met een tijd van 25.53 ben ik nog 8e (totaal 58) van de vrouwen all-over geworden!

Volgende wedstrijd is de 20 van Alphen waar ik wederom de afstand van 5 km ga lopen. Revanche? 😉 En de week erna de halve marathon bij de CPC.

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.