Wedstrijdverslag: LIONS Heuvelloop

Op maandag 2e paasdag liep ik bij de Lions Heuvelloop in Overveen de afstand van 5 km. Dit was tevens weer mijn 1st wedstrijdje sinds het ziekenhuis. Ik was dus heel benieuwd hoe ik het er vanaf zou brengen na 3 weken opbouwen… Waarvan dus nul komma nul iets aan mijn snelheid te hebben gedaan (dat was nog te vroeg)…

En via Haarlem reisde ik op 2e paasdag naar Overveen om met de Lions Heuvelloop mee te gaan doen. Ik had gekozen voor de 5 km afstand en achteraf was ik daar heel blij om, tja de naam zegt het al. Heuvels! Het parcours ging slingerend van links naar rechts, en omhoog en omlaag. De route was niet afgezet maar op elke splitsing stond wel een verkeersregelaar. Eigenlijk prima geregeld, net als de sporthal waar ik mijn startnummer kon ophalen en mijn tas (onbeheerd) achter kon laten. Hier kon ik me tevens ook omkleden voor en na de wedstrijd.

Het eerste stuk liep ik eigenlijk heel goed, lekker snel ook. Maar voor het 2 km punt stootte ik mijn schoen tegen een iets omhoog staande klinker, en bam daar ging ik. Ik gleed over de stenen naar voren op mijn handen en knieën. Ik rolde nog een keer om, en hoppa daar lag ik. Gelukkig had ik een lange tight aan, dus ik dacht dat de schade wel mee zou vallen. Helaas zag ik later toch dat mijn knie stuk was (en dik en blauw). Maar goed, ik ben opgestaan en verder gelopen in de hoop dat de finish snel in zicht kwam.

Uiteindelijk kwam ik met een tijd van 26.15 over de finish, dat betekende een 8e plaats bij de vrouwen all-over. Hier ben ik heel blij mee want ik heb de laatste tijd niks aan mijn snelheid gedaan. Ik ben de laatste weken eigenlijk alleen maar bezig geweest met mijn km’ters op te bouwen voor de halve van Luxemburg. Misschien is het weer eens tijd voor een interval of mijn favoriete fartlek training?

Superleuk vond ik het dat mijn zoon en zijn vriend mij kwamen supporten. En daarna hebben ze ook nog een lunch voor me gemaakt, dus geen afwas 😉

Thanks: Richie voor de foto’s.

Volgende wedstrijdje is de City Run van 4.2 km in Rotterdam.

Liefs,
Marjon

 

This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

One Response to Wedstrijdverslag: LIONS Heuvelloop

  1. Richie says:

    Geen dank hoor! 🙂

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.