Travel: Weekendje Luxemburg

Wil jij ook een keer naar Luxemburg? Lees hieronder dan even verder, want geloof me… Het is zeer zeker de moeite waard om een bezoekje aan deze leuke stad te brengen.

Ik was nog nooit in Luxemburg geweest, ja er doorheen gereden op doorreis naar… Maar echt een weekendje Lux had ik nog nooit gedaan. Tot ik vorig jaar het idee kreeg om een halve marathon in deze mooie oude stad te gaan lopen. En geloof me, daar kreeg ik géén spijt van… Bovendien vond vriendlief het ook een leuk idee 😉

Buiten het oude stadsgedeelte is het allemaal wat nieuwer en moderner. Hier liggen ook veel kantoren en hotels. Wij hadden ons hotel ook hier, de foto boven is genomen vanuit onze hotelkamer zodat je een beetje een idee van het nieuwe gedeelte krijgt.

Het oude gedeelte is zo leuk en nostalgisch dat je er rond wilt blijven lopen. Mooie oude gebouwen en gezellige straatjes maken deze stad zo leuk. Veel leuke eettentjes waar je even lekker kunt uitrusten en wat lekkers kunt nemen. Het oude gedeelte is zeker niet vlak dus wel je wandelschoentjes aantrekken!

Als je gewoon gaat wandelen zonder van te voren te weten waarheen, kom je de mooiste gebouwen en uitzichten tegen…

Wat ook een echte aanrader is, is de Pfaffenthal Lift. Deze lift met glazen vloer gaat in enkele seconden zo’n 65 meter omhoog. Eenmaal boven heb je een panoramisch uitzicht over het dal. Boven kan je dan weer richting het centrum (oude stad) wandelen, de lift is bovendien gratis. De foto heb ik genomen in de lift omhoog kijkende.

Ook winkelcentrum Auchan is zeker een bezoekje waard. Sinds 1996 is dit grote winkelcentrum een waar shoppingparadijs. Op beide verdiepingen vind je een grote supermarkt en vele moderne kledingwinkels zijn hier ook te vinden. Ook leuk voor als het regent, want het is natuurlijk overdekt. Dit winkelcentrum ligt schuin tegenover Luxexpo The Box waar ik mijn startnummer voor de halve marathon heb opgehaald. Dit is een expeditie en congres centrum waar van alles wordt georganiseerd.

Ik hoop dat je een klein beetje een idee hebt gekregen van hoe leuk Luxemburg is. Ik was hier om de halve marathon te lopen en aangezien die volgend jaar weer op mijn lijstje staat… En dan toch nog maar een extra nachtje erbij in deze leuke stad, er valt vast nog wel veel meer te ontdekken.

Liefs,
Marjon

 

This entry was posted in Travel. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.