Wedstrijdverslag: Stadtwerke Düsseldorf HALBMARATHON auf der KÖ

Afgelopen zondag 2 September liep ik in Düsseldorf de halve marathon. Dit was na de marathon van Berlijn mijn 2e Duitse medaille en die wilde ik heeeel graag hebben…

Deze wedstrijd stond al een paar jaar op mijn verlanglijstje en afgelopen weekend was het zover. Ik reed met mijn vriend vanaf Limburg in een uurtje naar Düsseldorf, gelukkig zonder files, yes. Het parkeren was gratis op zondag en gelukkig waren er genoeg parkeerplaatsen vlakbij de Königsallee waar de start (en finish) was. Dit was een super locatie zo in het midden van de drukste winkelstraat van Düsseldorf.

Een paar straten van het startgebied af kon ik mijn startnummer ophalen en dit ging eigenlijk heel vlot. Gewoon omdat ik te vroeg was en meteen aan de beurt was. Eventjes rondkijken waar de start was en nog een beetje relaxe voordat om 9.30 het startschot klonk. De start was een beetje onduidelijk, geen startvakken gewoon 1 groot vak. Maar er stonden een stuk of 3 start/finish bogen, dus jaaa waar moet je heen? Uiteindelijk werd het omgeroepen en kon ik mijn vak in. En dat was heel relax, geen geduw niks, gewoon lekker. Ik had deze wedstrijd eigenlijk groter verwacht dan die was!

Het parcours was eigenlijk een beetje raar, zeg maar gewoon saai met veel bochten. Eerst een hele lange lus heen en weer langs wat hotels en daarna terug richting de Königsallee. Daarna nog een lus de andere kant op, over een stuk bouwterrein, stoepen en dergelijke en dat gewoon 2x. Okay, er zat ook een (klein) stukje park in het parcours, eerlijk = eerlijk. Jammer dat er ook geen muziek langs de kant stond, ik heb wel een clown 3x gezien hoop dat ik daar geen nachtmerries van krijg… De start en finish vond ik zelf heel leuk, maar die lagen ook op een toplocatie.

Er waren genoeg drankposten met water en Isotone, waar ik veel gebruik van heb gemaakt. Ook een paar stukken banaan heb ik genomen terwijl ik dat normaal nooit doe, gelukkig had ik er nog geen 2 op bij mijn ontbijt haha. Ik moest heel langzaam lopen met wandelmomenten omdat ik het anders niet zou gaan redden. Dat wist ik van te voren, ik mis veel duurlopen en mijn gezondheid gaat beter maar is nog niet als vanouds. Deze wedstrijd wilde ik wel heel graag lopen dus dan maar op tempo’tje slak, ik kon wel gaan picknicken onderweg hahaa… Ik was in ieder geval weer heel blij dat de finish in zicht kwam. En met een biertjuh (alcoholvrij) en een mooie medaille heb ik deze wedstrijd afgesloten.

Uiteindelijk is mijn 10e halve marathon mijn langzaamste ooit geworden, maar ik ben wel supertrots dat ik hem heb uitgelopen. Met een tijd van 02:25:24 netto en een 27e plaats in mijn leeftijdcategorie kwam ik over de finish. Ooit hoop ik nog eens mijn PR (1:58) te gaan verbreken. Misschien in Eindhoven volgende maand, maar misschien is dat ook nog te vroeg. Eerst maar eens kijken of ik nog wat duurloopjes richting New York kan gaan maken…

Volgende wedstrijd is de halve in Eindhoven, en dan toch echt de marathon van New York! Of komt er misschien toch nog iets onverwachts tussendoor? 😉

Liefs,
MarjonThis entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.