Wedstrijdverslag: Halve Marathon Deurne

Op zondag 9/9/18 liep ik in Deurne een afstand die ik al heel erg lang niet meer had gedaan, en wel die van de 10 km…

  • Deze wedstrijd had ik lang geleden al eens gelopen, dit is een kleinschalige wedstrijd.
  • Hier wilde ik gaan kijken hoe mijn conditie en snelheid ervoor stond nu het met mijn gezondheid wat beter gaat.
  • De 10 km start als laatste om 11:25 uur (wat ik wel lekker vond zo voor de zondag) en is trouwens 1 grote ronde.
  • Het parcours is verhard en gaat buiten langs zodat je aardig wat last hebt van de (dit keer stevige) wind. Ik liep langs de maisvelden zo weer het centrum in, met als laatste een stuk door een nieuwbouwwijk.
  • Er stonden 2 (kleine) drankposten onderweg waar ik door de zon toch echt wel gebruik van heb gemaakt. Ik ben een beetje langzamer gaan lopen om te drinken. Ik wilde niet stoppen maar drinken onderweg is een grote uitdaging voor mij…
  • Er is tijdwaarneming  door middel van een chip op je schoen, niet bij de start maar wel bij de finish. Dus zorg dat je vooraan staat als je een goede tijd wilt lopen (heb ik niet gedaan dit keer, dat was nu niet belangrijk).
  • Dit is tevens een kindvriendelijke wedstrijd, buiten een kidsruns staat er op het plein ook nog een springkussen. Dus mocht je kleine kinderen hebben…
  • Mijn missie was in ieder geval geslaagd, zonder te wandelen en binnen het uur finishen. Met een tijd van 58:13 (eigenlijk bruto maar tevens netto) was ik DIK tevreden. Mijn PR is erg ver van deze tijd af, maar dat komt wel weer een keer!
  • Oh ja, vroeger kreeg je een handdoek in plaats van een medaille. Dit keer was dat een appel & een gelukskoekje. Wat was mijn spreuk ook al weer?
  • Laat het maar los… Het komt op de juiste tijd vanzelf naar je toe 😉

Volgende wedstrijd is de halve marathon van Eindhoven, ik hoop dat mijn snelheid dan weer wat beter is want hier heb ik veel zin in. En dat is tevens mijn laatste wedstrijdje voor de marathon van New York! Een klein wedstrijdje tussendoor zou ik ook nog wel kunnen waarderen, dus wie weet…

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.