Wedstrijdverslag: 30 van Almere #5

Op zondag 30 September liep ik bij de ’30 van Almere’ de afstand van 5 km. Omdat ik in training ben voor New York en dus weinig aan interval doe (want km’ters maken is momenteel belangrijker) was ik erg nieuwsgierig hoe mijn snelheid ervoor stond…

En ik was erg nieuwsgierig hoe mijn snelheid ervoor stond (of staat eigenlijk) omdat mijn gezondheid ook nog niet helemaal ‘up to date’ is, om het zo maar even te zeggen. En dus ging ik op deze bewuste zondag met mijn vriend op weg naar Almere. Bij de sporthal kon ik mijn startnummer ophalen en de start en finish is hier aan de zijkant van dit mooie sportgebouw.

De start van de 5 km was om 13:10 uur, en ik denk dat dit wel bekend is, maar dit vind ik een heerlijke starttijd zo voor de zondag haha. De route was met vorig jaar veranderd en ik liep nu langs een stuk snelweg en een klein stukje park. Gewoon 1 (kale) ronde waar ik veel last van de wind had, want langs de route is er totaal géén beschutting, en dus ook géén toeschouwers. Waarschijnlijk omdat dit bij Almere Poort ligt wat de toegang tot Almere en Flevoland moet gaan worden.

Richting het einde van mijn parcours kwamen ook de lopers van de 20 en 30 km op mijn parcours terecht. Die heb ik ingehaald want die lopen met zo’n afstand natuurlijk wat langzamer. Ik moest wel goed opletten want richting het einde had ik niet veel lopers meer voor me, en aangezien de route niet goed was afgezet, is verdwalen mij niet vreemd 😉 De finish is wel leuk met een groene loper de boog onderdoor, en na de finish was er genoeg eten en drinken plus een Redbull. Bij de finish kwam ik o.a. Marielle weer eens tegen die ook New York gaat lopen, altijd leuk!

Met een finishtijd van 26:19 en een 6de plek bij de vrouwen 20+ (een zeer ruime categorie dus) ben ik zeer tevreden. De medaille was hetzelfde als vorig jaar alleen met een ander jaartal erop, maar het blijft een mooie plak. Elke loper krijgt dezelfde medaille ongeacht de afstand die je hier loopt.

Volgende wedstrijd is de halve marathon van Eindhoven en dan ga ik toch echt richting The Big Apple voor die geweldige marathon in The States.

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.