Shopping: Kerstmarkt & CentrO Oberhausen

Wil jij ook naar een leuke kerstmarkt in het buitenland en meteen je kerstinkopen doen in de leuke modewinkeltjes? Dan is Oberhausen The Place To Be…

OBERHAUSEN
Op nog géén uurtje van de Nederlandse grens (Venlo) ligt Oberhausen, en dat je hier heel lekker kunt shoppen dat wist ik al. Om de paar jaar ga ik hier wel een keertje heen, gewoon 2 vliegen in 1 klap zeg maar. En een gezellige kerstmarkt plus een waar shoppingparadijs daar tegen aan, of eigenlijk andersom… Het is hier makkelijk (+ gratis) parkeren en heb je géén auto of wil je niet rijden dan ga je gewoon lekker met de trein. Het treinstation is op loopafstand, wel zo handig. En ga je toch met de auto, let er dan even op dat Oberhausen binnen de milieuzone valt, dus een sticker op je voorruit om een boete te voorkomen.

KERSTMARKT
De kerstmarkt begint rond half november en stopt voor de kerst! Je kunt hier leuke hebbedingetjes kopen zoals sjaals en mutsen maar ook kleine keukenbenodigheden, kerstversiering noem maar op. Daarbij is er héééél veel lekkers te eten en niet te vergeten de glühwein, meestal krijg je dat in een leuke kerstbeker en neem je die als aandenken mee terug naar Nederland. Vergeet zeker de braadworst en de Reibekuchen (aardappelkoekjes) niet, die laatste zijn echt lekkerrrrrr. De markt duurt tot 22.00 uur in de avond en dan is alles mooi verlicht, echt heel sfeervol.

CENTRO
En als je het koud krijgt of buiten uit-geshopt bent, dan ga je gewoon lekker naar binnen hahaa… CentrO is één van de grootste winkel & vrijetijdscentra van Duitsland, echt mega is het hier. Rond de kerst is het hier supermooi versierd, mooie grote kerstbomen en versiering, je kijkt je ogen uit. Hier heb je ook gewoon bijna alle modeketens bij elkaar zoals b.v. Zara, H&M, Hollister, Abercrombie, Peek&Cloppenburg, gewoon teveel om op te noemen. En als je tussendoor wat wilt eten dan ga je gewoon naar de Coca Cola Oase op de begane grond. In deze Foodcourt kun je allemaal eet & drink tentjes vinden, deze lopen in het rond en in het midden kun je een rustig plekje aan een tafeltje zoeken. Als je trouwens echt rustig wilt zitten (en shoppen) zul je wel je shopdagje op een rustige dag moeten plannen en zeker niet op de zaterdag!

Ik heb hier in ieder geval weer leuke kerstinkopen gedaan, lekker gegeten en ben helemaal in to de kerstsfeer.

Alvast fijne feestdagen & een happy 2019!

Liefs,
Marjon


This entry was posted in Shopping. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.