Wedstrijdverslag: Oliebollenloop Weert

Op de laatste dag van 2018 liep ik de Oliebollenloop in Weert. Deze oude-jaars-loop liep ik voor de 2e maal..

En dit is een leuke loop zo op de laatste dag van het jaar. Misschien om de kerst-calorie’tjes eraf te lopen of om gewoon nog snel een laatste wedstrijdje van dat betreffende jaar te lopen, altijd leuk natuurlijk. Deze loop komt elk jaar terug dus, en heb je die calo… eraf gelopen, nou dan gewoon een zak(je) oliebollen mee naar huis na de finish.

 1. Deze wedstrijd heeft verschillende afstanden waaronder de 5 en 10 km.
 2. Het parcours is mooi vlak, 1 korte en 2 grotere rondjes (bij de 5 km) door een mooi bungalowpark. Klein stukje omhoog (2x dus) maar dat is echt te verwaarlozen, erg vlak dus.
 3. Je waant je een beetje op vakantie want het is net of je door een vakantie-park loopt.
 4. Het is een kleine, maar toch zeer druk bezochte wedstrijd.
 5. De kantine van AV-Weert ligt op het terrein om je startnummer op te halen. En natuurlijk na de wedstrijd niet je oliebollen vergeten die je op vertoon van je startnummer krijgt!
 6. Het is zeer compact allemaal, ook de start & finish liggen vlakbij de kantine en er zijn ook parkeerplaatsen, mits je op tijd bent natuurlijk.
 7. Er is tijdregistratie bij de finish, dus niet bij de start. Wil jij een PR proberen te lopen, ga dan zeker vooraan staan.
 8. Er is nog wel een ouderwetse chip op je schoen die je bij je startnummer krijgt en na de finish weer inlevert.
 9. En je had het al door, geen medaille maar een zakje met 3 oliebollen bij deze leuke Oliebollenloop!

Ik vond het weer erg leuk om aan deze wedstrijd mee te doen, ik heb hem als training gelopen omdat ik nog niet helemaal fit ben. Deze 5 km heb ik in 29:34 volbracht (en ik stond niet vooraan), maar dit is sneller dan wat ik verwacht had. Dus ik ben zeer tevreden en heb zin in de volgende wedstrijd, en dat is de Noord Aa Polderloop waar ik weer wat sneller probeer te lopen. Daarna de CPC en Lissabon, ik hoop dat ik dan fit ben want dan wil ik zeker bij 1 van deze 2 geweldige wedstrijden een goede tijd neerzetten!

Liefs,
Marjon


This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

2 Responses to Wedstrijdverslag: Oliebollenloop Weert

 1. René says:

  Je hebt ze toch wel opgegeten, die lekkere oliebollen.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.