Lopen in de winter…

Geen zin om naar buiten te gaan omdat het te koud is? Ik ben zelf een koukleum dus ik heb daar uiteraard ook moeite mee. En dan vooral als ik na een werkdag lekker thuis kom met de verwarming aan en een dekentje. Nee, hup naar buiten om een lekker rondje te gaan lopen, hier de voordelen…

Je moet je uiteraard goed aankleden als je gaat lopen in de winter. Het liefst trek je laagjes kleding aan zodat het de warmte kan afvoeren zonder dat je daarbij afkoelt. De meeste warmte verlies je via je hoofd (neus) en handen, dus een muts en handschoenen zijn onmisbaar. Je kunt ook voor een leuke buff kiezen, deze kan je op verschillende manieren dragen en ze zijn lekker warm.

Voor je immuunsysteem is het heel goed om te sporten, zo raak je beter bestand tegen griepjes en verkoudheid! Als je in de winter buiten sport heb je gewoon minder kans om ziek te worden. Het verschil tussen de binnen en buiten temperatuur is goed voor je doorbloeding wat ook weer goed is voor je immuunsysteem.

Ook als je wat extra (kerst?) kilo’s kwijt wilt is het heel goed om in de winter buiten te blijven lopen. Door de koude moet je lichaam harder werken om het warm te krijgen, daardoor gaat je vetverbranding omhoog en verbrand je meer energie. Dus weg met die kerstkilo’s en hello to the beach! Summer is coming.

Een loopje in de -verse- sneeuw daar ontkom je ook niet aan natuurlijk. Ik vind dat heel erg lekker lopen, mits het verse sneeuw is natuurlijk. Daarbij is het ook heel goed voor je voet en kuitspieren want die worden er sterker van. Mocht je toch onverwachts op een glad stuk weg terecht komen neem dan wat kleinere passen.

Is het een erg koude winter en loop je veel in de sneeuw, dan zou je ook nog kunnen overwegen om op trailschoenen te gaan lopen. Daar heb je dan een betere grip mee, maar voor een enkel keertje is dat dan wel weer prijzig of je moet meer trails lopen.

Nou genoeg redenen om gewoon lekker je loopschoentjes aan te trekken en erop uit te gaan. Misschien nog een laatste goede tip: Als je na je loopje thuiskomt dan pas de verwarming een standje hoger, als je dat ervoor doet is het moeilijker om de deur uit te gaan!

Veel loopplezier in de sneeuw en voor je het weet is het weer zomer en lopen we weer op het strand, yeah!

Liefs,
Marjon

This entry was posted in All About.... Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.