De 5 km bij de Noord-Aa Polderloop

Op zondag 10 februari liep ik voor de 2e maal de 5 km bij de Noord-Aa Polderloop in Zoetermeer. Dit was een testje voor mij om te kijken hoe ik ervoor stond met mijn snelheid. Hoe dat gegaan is lees je hier…

Op deze bewuste zondag hoefde ik niet zo vroeg mijn bedje uit want de start was gelukkig pas om 13:10 uur, heerlijk! De start van de 10 en 15 km was 10 minuutjes eerder, vriendlief zou de 15 gaan lopen maar besloot op het laatste nippertje niet te gaan lopen. Ach supporten van je vriendin is toch ook veeel leuker đŸ˜‰ Gelukkig hadden we een perfect parkeerplekje gevonden in de wijk tegenover de start, beter kon eigenlijk niet. Naast de start en tevens de finish was het clubgebouw van de Road Runners Zoetermeer. Bij 1 van de tenten die er om heen stonden (het clubgebouw is te klein) heb ik mijn startnummer opgehaald. Hier kreeg ik tevens een buff bij kado, zie foto onderaan. Bij de 5 km was het niet zo heel druk zoals bij de andere afstanden, dus gewoon lekker relax starten, let’s go!

Deze 5 km was bedoeld om te kijken hoe ik ervoor stond met mijn snelheid (die ik nu dus niet heb). Na een jaar van gezondheidsklachten gaat het nu al weer wat de goede kant op. Maar nog niet 100% vandaar deze test om te kijken of mijn snelheid weer wat beter is. Ik wist van het jaar ervoor hoe de route liep, over een verhard fietspad wat ik altijd fijn vind. Langs de Zoetermeerse Plas een klein stukje rechtdoor met een lusje weer terug langs het water richting de finish. Hoewel ik de wind wel voelde zo langs dat open water, viel het me toch wel mee. Net als met de regen eigenlijk, niet veel druppies gehad tijdens dit loopje.

Ik wilde graag onder de 29:34 van de Oliebollenloop (oudejaarsdag) gaan lopen. Nou met 28:39 is dat eigenlijk wel heel goed gelukt. De volgende keer hoop ik weer wat sneller te gaan om zo uiteindelijk weer richting mijn PR van 24:11 te gaan. Hoewel ik moet zeggen dat ik momenteel meer met (relaxte) km’ters maken bezig ben, iedere week ietsje meer. Er staan volgende maand 2 halve in 1 week op het programma en in oktober loop ik als alles goed gaat mijn 4e marathon!

Deze missie was in ieder geval zeer geslaagd. Volgende wedstrijd is de CPC Loop in Den Haag waar ik de halve marathon afstand loop…

Liefs,
Marjon
*Dank aan RenĂ© voor het maken van de foto’s!

This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.