Guest: Interview met Marathonloper René Janssen

Ik had een mooi vragenlijstje gemaakt voor marathonloper René Janssen. Dat hij snel -wat zeg ik… supersnel- was dat wist ik al maar hieronder ook wat vragen over de mooiste, de snelste en leukste marathon die hij ooit liep. En wat zijn eigenlijk de toekomstplannen van deze TOPPER wat betreft DE marathon…

Het woordje ‘fast’ is bij René wel van toepassing. Bij wedstrijden start hij steevast achter de elitelopers. De laatste jaren gooide een hardnekkige blessure roet in het eten, maar deze topper weet niet van opgeven…

Wanneer en waarom ben je begonnen met lopen?
Ik ben eind 1994 begonnen met hardlopen omdat ik een marathon wilde lopen.

Wanneer en waar liep je je eerste marathon?
Dat was op 23 april 1995 in Rotterdam. *Op de foto 13x Marathon Rotterdam medailles!

Hoeveel marathons heb je onderhand afgevinkt van jouw lijstje?
Ik heb in totaal 18 marathons gelopen waarvan 15 marathons in Nederland, en 13 daarvan waren in Rotterdam.

Marathon Rotterdam 2019.

Ben je wel eens uitgestapt (oftewel DNF) bij een marathon en zo ja, waarom?
Ja. Ik ben in totaal 2 keer uitgestapt. In Amsterdam 1 keer met een kuitblessure en 1 keer in Rotterdam met griep (koorts).

Maar wat is nu eigenlijk jouw favoriete 42.195 km?
Met stip op nr. 1 is dat de marathon van Rotterdam!

Wat is jouw ‘beste tijd’ en waar heb je die tijd gelopen?
Mijn PR op de marathon is 02:49:22 en dat was in Rotterdam 2009.

Wat zou je nog graag voor tijd willen lopen of is uitlopen belangrijker voor jou geworden (ik weet dat snelle lopers tijd belangrijker vinden)?
Ik zou nog graag een tijd willen lopen van 02:59:59 en het liefst in Rotterdam natuurlijk. Maar loop ik in het buitenland een marathon dan is tijd onbelangrijker. Maar een PR zit er niet meer omdat ik mijn beste jaren als hardloper heb gehad (ik loop inmiddels bij de masters 50).

Heb je ook een vast ritueel de ochtend voor de start?
Ja, ik sta ruim van te voren op om te ontbijten met wit brood en zoet beleg. Dit doe ik zeker 3 uur voor de start, om vervolgens op mijn gemakje richting de startlocatie te gaan.

Wat voor marathon staat er nog hoog op jouw verlanglijstje?
De marathon van Athene (de moeder der marathons) waar de geschiedenis van de marathon begonnen is. En de marathon van Londen staat ook hoog op mijn verlanglijstje.

Hoe zit het eigenlijk met de Majors?
Ik heb er inmiddels 3 van de 6 gelopen, die van Berlijn, Chicago en New York! De andere 3 hoop ik zeker in de toekomst te gaan lopen. Binnenkort is de inschrijving van Londen dus wie weet…

Heb je nog goede tips voor de marathon lo(o)p(st)ers in spé?
Moeilijk, voor iedereen werkt wat anders. Maar ik doe veel duurlopen in voorbereiding naar een marathon. Ik maak ook mijn eigen schema van 13 a 14 weken, dus zorg voor een goed schema. Veel oefenen met gels en drinken tijdens de duurlopen zodat je de ‘man met de hamer’ hopelijk niet tegen komt…

Heb jij nog een vraag voor René dan kun je die hieronder stellen, vragen worden doorgegeven en zo spoedig mogelijk beantwoord!

Liefs,
Marjon

This entry was posted in All About.... Bookmark the permalink.

One Response to Guest: Interview met Marathonloper René Janssen

  1. René says:

    Heel leuk 😃

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.