Wedstrijdverslag: Roermond City Run

Afgelopen zondag 28 april liep ik bij de Roermond City Run de afstand van 5 km. Dit was de eerste keer dat ik in Roermond liep en hieronder kun je lezen hoe ik dat ervaren heb…

Lucky me, de start van de 5 km was pas om 13.45 uur dus kon ik eerst rustig nog een paar uurtjes treinen vanuit Zuid-Holland richting Limburg. René kwam me ophalen en na me omgekleed te hebben zijn we meteen richting Roermond gereden. Gelukkig waren we te vroeg, wel zo relax om nog wat te drinken en rustig te kijken waar de start is.

De start en finish locatie waren midden in Roermond. Je startnummer kon je in het gemeentehuis ophalen maar ik had hem al over de post laten komen. Ik vond het erg gezellig want alles speelde zich af midden in het hart van Roermond. De middeleeuwse gebouwen, steegjes en bruggen waren een mooi decor voor de City Run.

Het parcours begon midden in het centrum naast een mooie oude brug en finishte een straat erachter op de Markt. Ik startte naast de brug en liep eerst een klein rondje onder de finish boog door en daarna een groter rondje om weer op de Markt te finishen. Ik vond het een fijn parcours, wel raar eigenlijk want op en rond de markt liggen veel kinderhoofdjes (van die vervelende keien). Ook kwam ik op deze afstand af en toe wat vals plat tegen of een bruggetje. Ik weet niet waarom maar ik vond het allemaal niet erg, ik vond het gewoon een leuke wedstrijd. De verzorging was ook prima geregeld, drinkposten en sponzen onderweg, zelfs bij deze afstand, prima!

Ik ben na een waardeloos jaar weer mijn snelheid een beetje aan het opvoeren. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik daar niet zoveel voor doe hahaa. Tenminste ik loop mijn trainingen netjes maar ik doe geen interval ofzo. Nu zijn mijn wedstrijden mijn intervaltrainingen bedacht ik mij laatst en zo wilde ik weer wat sneller eindigen als mijn laatste 5 km wedstrijdje. Nou dat is gelukt, ik was 30 seconden sneller dan bij de Noord-Aa Polderloop afgelopen februari. Mission Completed zou ik dus zeggen…

Deze 5 km legde ik af in 28:09 minuutjes en de volgende keer hoop ik weer wat sneller te kunnen lopen om zo weer eens richting mijn PR tijd te gaan (24:11).

De volgende wedstrijd is de Ladiesrun in Rotterdam waar ik ook weer aan de start van de 5 km sta…

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

One Response to Wedstrijdverslag: Roermond City Run

  1. René says:

    Stijgende lijn weer te pakken ——> top hoor

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.