De 10 km van Nederland #Rotterdam

En deze wedstrijd werd gelijktijdig in verschillende steden in heel Nederland gelopen op 18 Juni! En ik was erbij…

En eigenlijk had ik me voor de 10 km in Delft ingeschreven. Maar toen ik me inschreef was het parcours nog niet bekend. Dus toen ik een paar weken voor de wedstrijd zag waar ik moest starten, was het van WOW… Ik zou dus 1.5 uur (enkel) onderweg zijn incl. 2 bussen & 2 trams!! Terwijl ik me inschreef dacht ik… ik doe Delft want dat is lekker dichtbij haha… Ik dacht Leiden => Delft dat is een half uur, not this time! Dus toen heb ik mijn startnummer naar Rotterdam over laten zetten Yeah. Dan zou ik met 1 trein + 1 tram totaal (enkel) 1 uur onderweg zijn, een stuk beter dus. En daarbij is Rotterdam ook zoooo leuk!

De locatie van de wedstrijd was bij atletiekvereniging PAC aan het Kralingse Bos. Nou heb ik daar al eerder gelopen en ik vind het een geweldige locatie. Na 1 trein en 1 tram moest ik nog een stukje lopen (Love Google Maps ;)) om bij de atletiekvereniging aan te komen. Ik kon mijn tas in de kantine achterlaten, maar op eigen risico. Tja een beetje moeilijk met een tas lopen, dus maar gedaan haha… De start en finish waren op de atletiekbaan. Er was geen startboog dus bij een stuk wit tape wat ze over de baan hadden geplakt moest er gestart worden. Er was geen tijdregistratie bij de start, alleen bij de finish (wel met boog) dus zou het een bruto eindtijd gaan worden. Maar gelukkig stond ik vooraan. đŸ˜‰

Na 2 rondjes op de atletiekbaan gelopen te hebben ging het parcours meteen het Kralingse Bos in LEKKER!! Het parcours was niet afgezet alleen verkeersregelaars op (bijna) elke kruising. Op zich ging dat wel goed alleen was het soms zigzaggen tussen de fietsers en brommers. Het was natuurlijk MEGA warm, dus er waren veel mensen op de been in het bos. De start van de 10 km was om 12.00 uur en toen was het al rond de 28 graden HOT. De bomen in het bos gaven soms verkoeling door de schaduw, maar dat was niet altijd zo. Ik moet wel zeggen dat ik het parcours (fietspad, asfalt) gewoon superlekker vond.

En ik zou deze wedstrijd eigenlijk als training gaan doen ivm de temperatuur. Maar ik zag bij de 3.5 km al dat ik heel goed liep, redelijk dicht bij mijn PR op die afstand. Bij de 5 km liep ik nog steeds goed, zo rond de 25+ minuten. Maar ik dacht dat ik dat niet vol zou gaan houden met die hitte. Ik heb geprobeerd een bekertje water onderweg te drinken bij de drankpost halverwege het parcours (ging me niet goed af). Ik heb daarna eigenlijk niet meer op mijn horloge gekeken, ik was dus aangenaam verrast met 52.17 minuten op deze subtropische 10 km! Geen PR maar ik ben dik tevreden, en met mijn medaille op zak ben ik weer richting huisje gegaan…

Het was bij deze wedstrijd niet allemaal even goed georganiseerd, misschien omdat het de 1e keer was dat deze wedstrijd gehouden werd. Ik kreeg pas een paar dagen voor de start mijn startnummer over de mail. Ik hoorde ook dat ze de route op het allerlaatste moment omgedraaid hadden, dat maakt mij persoonlijk niet zoveel uit. Dat had met de schaduw te maken dus dat is alleen maar goed dat ze daaraan dachten. Maar dat er met deze temperatuur maar 1 drankpost was, dat was toch echt te weinig. Voor de rest vond ik het parcours geweldig, alleen had ik het liever afgezet gezien. Maar het Kralingse Bos is gewoon een geweldige locatie om te lopen…

Volgende wedstrijd is de IRONMAN Night Run in Maastricht!

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

One Response to De 10 km van Nederland #Rotterdam

  1. Pingback: Run & Fitness week 25 (+ rondje Limburg) | Marjon Runs

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.