Travel: Chicago

Laatst ben ik naar The States gevlogen voor een leuke citytrip en marathonreisje in één. Wat een geweldig land is Amerika, maar dat zeg ik als USA fan haha… Hieronder vind je de highlights van mijn reisje naar Chicago.

John Hancock Center:
Deze 344 meter hoge wolkenkrabber staat aan de North Michigan Ave (aan het einde van de Magnificent Mile) en telt 100 verdiepingen. Inclusief de mast is het John Hancock 459 meter hoog. Met 1 van de snellere liften kun je naar het oberservatiedeck op de 94st verdieping gaan. Hier kun je de attractie TILT meemaken, hier moet je wel een aparte ticket voor kopen (en natuurlijk was ik hier wel voor in ;)). Hier ging ik tegen een raam staan aan de buitenkant van het gebouw dat dan 30 graden kantelt. Dat gaat in 2 etappes, eerst ging ik een klein stukje vooruit, nou dat ging. En toen een stuk verder en zo keek ik recht naar beneden over de Magnificent Mile naar de piepkleine auto’tjes! Ik kon me aan beide kanten vasthouden aan een handvat, dat moet ook wel want anders had ik op het raam gedoken door de zwaartekracht haha… Ik vond dit geweldig om mee te maken, echt een aanrader.

Boat Tour:
Dit vind ik zelf altijd heel leuk om te doen. In wat voor stad ik ook ben, er staat altijd wel een boottochtje op mijn programma. Zo kan ik in een korte tijd mooi de stad leren kennen, dit boottochtje duurde 1 a 1.5 uur. Ik zag de vele gebouwen en wolkenkrabbers van Chicago waaronder de Trump Tower. Daarbij vaarde ik onder talloze bruggen door en dat ze allemaal op elkaar lijken dat maakt niet uit, het blijft gewoon leuk om een stukje te varen!

Cloud Gate:
Cloud Gate ook wel ‘The Bean’ genoemd (omdat die op een boon lijkt) staat in het Millenniumpark. Deze naadloze roestvrijstalen boon weegt bijna 100 ton, en je kunt de skyline van Chicago erin zien. Dit is een populaire bezienswaardigheid en je bent er dus vrijwel nooit alleen. Ik vond het erg leuk om een kijkje te nemen bij deze glimmende boon. Ik heb deze bezienswaardigheid tussendoor bezocht want veel tijd ben je er niet aan kwijt. Ik vond het in ieder geval heel leuk om te zien, en een foto’tje van te maken!

Michigan Ave:
Dit is de bekendste straat van de stad Chicago. Er zijn hier vele bezienswaardigheden, winkeltjes en restaurantjes te vinden. Mijn hotel lag ook aan deze straat, maar deze straat is erg lang. Er lagen ook een paar souvenirwinkeltjes waar ik wat spulletjes heb gekocht. Ik wil altijd van alles kopen om mee te nemen (zooo leuk) maar ik heb dit keer niet te veel mee naar huis genomen (kuch) haha. Maar wat ik had meegenomen (kleding e.d.) viel goed in de smaak bij mijn familia 😉 Michigan Ave is dus echt een aanrader mocht je nog eens in Chicago zijn.

Supermarkt:
En dit is op zich niet zo bijzonder maar vind ik zelf wel heel leuk om te doen. Gewoon een supermarkt inlopen in het buitenland. Okay, soms is het nodig omdat je eten nodig hebt, zoals ik in dit geval (géén ontbijt in hotel). Maar daarbuiten is het altijd leuk om eens rond te neuzen of ze andere merken e.d. hebben. Bij mij zijn de thee en chocolade afdeling favoriet, of het nu in België of Amerika is!

Chicago Marathon:
En dit reisje draaide bij mij voornamelijk om de marathon. Dit was de reden waarom ik naar Chicago ben gevlogen. Mooie bijkomstigheid was natuurlijk dat ik nog nooit in Chicago was geweest, dan is het natuurlijk nog leuker! Dat weekend zag je bijna alleen maar hardlopers op straat, de Nike winkels waren overvol, en de Expo was groot en leuk. De marathon zelf had de mooiste start ooit (wat ik heb meegemaakt tot nu toe) met de wolkenkrabbers van Chicago op de voorgrond. De finish trouwens ook maar daar heb ik  niet veel van meegekregen aangezien ik kapot was. In Chicago weten ze hoe je een marathon moet organiseren. En ondanks dat niet alles van een leien dakje ging (bij mij) was dit toch echt mijn highlight van deze reis! Mijn verslag van de marathon kun je hier teruglezen!

En er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen te doen in Chicago! Dit waren enkele bezienswaardigheden die ik heel leuk vond om te doen, ik heb het erg naar mijn zin gehad in deze bruisende stad. Chicago je was geweldig, misschien tot een volgende keer…

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Travel. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.