Running: Vive La France

On the road! Via een heel leuk loopje langs het meer van Geneve in Zwitserland naar Frankrijk, want lopen kan je overal…

Geneve:
On the road door Frankrijk maar met een tussenstop in Zwitserland. En daar moest natuurlijk gelopen worden. En wat is er dan mooier om langs het meer van Geneve te lopen, echt geweldig vond ik dat. In het begin is het wat toeristisch met wat kraampjes en een reuzenrad enzo. Maar als je wat verder loopt dan loop je langs musea en mooie gebouwen, ik ben zelfs door 3 parken achter elkaar gelopen. Het wordt dan wat stiller maar ik blijf altijd wel in de bewoonde wereld, toch veiligheid voor alles. Dit vond ik een geweldig begin van mijn vakantie.

Bedoin:
Nou was het de bedoeling om hier ook een loopje te maken, maar mijn fietstochtje naar de top of de Mont Ventoux was toch ook best vermoeiend. Ik weet ook niet of het goed gelukt was, want het was erg heuvelachtig en er was werkelijk niks vlak om een loopje te maken. Dus dat kwam mooi uit, op naar Lourdes…

Lourdes:
Idem dito als Bedoin eigenlijk. Niks vlak in deze bedevaartplaats, dus dat werd een heuvelachtig loopje. Ik heb een beetje de rivier aangehouden en wat kriskras door de straatjes gelopen. De smalle straatjes met zijn vele souvenirwinkeltjes waren nog dicht, anders was het ook te druk geweest om in te lopen. Het was dus vroeg en regenachtig, maar altijd leuk!

Versailles:
Hier ben ik eerst vanaf het hotel door wat smalle straatjes gelopen om uiteindelijk bij de Gardens of Versailles uit te komen. Deze kasteeltuinen zijn echt MEGA! Ik liep over een heel breed pad langs de Grand Trianon zo richting de Grand Canal. De Grand Canal is een groot meer in een soort plus vorm, zo groot dat het geen doen was er helemaal om heen te lopen. Gewoon lekker door het park gelopen richting het paleis, superleuk om daar te lopen. Ik kon redelijk dichtbij het paleis komen, maar die tuinen zijn betaald dus daar heb ik later op de dag nog wat km’ters gewandeld. Supermooi!

Ik vind het geweldig om in een ander land te trainen. Natuurlijk is het best zwaar met het reizen erbij, maar dan pas ik mijn training wat aan. Ik vind het zelf erg belangrijk om mijn conditie te behouden, en daarbij kunnen er weer wat extra calorieën bij haha… Volgend jaar staan er in ieder geval weer leuke vakantie loopjes gepland.

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Trainingen, Travel. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.