Travel: Vive La France

Vive La France met een vleugje Zwitserland!

Geneve:
Geneve is een drukke stad waar je lekker kunt shoppen en veel kunt beleven. Dit was voor ons een tussenstop naar Frankrijk dus ik heb er niet zo heel veel gedaan. Wat ik wel heb gedaan en wat hoog op mijn ToDo lijstje stond was, hardlopen langs het Meer van Geneve. So I Did! Echt geweldig mooi en mega groot is het Meer, langs het Meer zijn ook veel bezienswaardigheden. Je kunt o.a. in het reuzenrad en meerdere parken bezoeken met mooie beelden e.d. Ook kun je langs het Meer een terrasje pakken met een lekker drankje erbij.

Bedoin:
Dit was onze bestemming om de Mont Ventoux op te fietsen, en hoewel dit echt een fietsdorp is kun je er toch veel meer doen. Het dorpje op zich is heel gezellig, het is eigenlijk één lange straat met tig winkeltjes en terrasjes. Vanuit Bedoin kun je ook andere dorpjes bezoeken waaronder Vaison-La-Romaine. Dit is één van de mooiste steden in Zuid-Frankrijk, en hier kun je de vele ruïnes uit de Romeinse tijd bezichtigen. De Romeinse brug waar je (eronder) lekker in het water kunt dobberen en de gezellige winkelstraatjes. Ik vond dit een geweldig locatie en ga er graag nog eens naar terug om het theater te bekijken waar ik nu géén tijd voor had. Ik hou gewoon van dit soort rustieke dorpjes, net of de tijd stil heeft gestaan en toch ook weer niet…

Lourdes:
Deze plaats stond al een tijdje op mijn ToDo lijstje maar ik moet eerlijk zeggen dat het mij erg tegenviel. Ik had een hotel vlakbij het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes geboekt, achteraf gezien had ik dat beter niet kunnen doen. Om mijn hotel te vinden moest ik met de auto door smalle (erg stijle heuvel-op & heuvel-af) drukke straatjes vol met nonnen, zusters en zieke/gehandicapte mensen (echt uitkijken geblazen). Overal waar ik keek zag ik zusters met van die witte schortjes en mutsjes op, net of ik in een oude nostalgische film beland was. De smalle straatjes met zijn vele souvenirwinkeltjes staan vol met mariabeeldjes en flesjes die je kunt kopen om het heilige water mee op te vangen.

Bij de grot heb ik zitten twijfelen of ik in de rij zou gaan staan, ik heb het toch gedaan omdat ik er toch was en het wel mee wilde maken. Maar ik voelde me er niet happy bij, erg overweldigend met allemaal (de meeste neem ik aan) zieke mensen die hopen beter te worden, en maar tegen de grot blijven staan. Veel mensen maker er selfies, maar dat wilde ik echt niet, vond dat echt niet gepast. In de avond om 21.00 uur was er een lichtprocessie wat ook erg indrukwekkend was (goed georganiseerd), het regende dus met de drukte viel het wel mee.

Bij aankomst wilde ik binnen 5 minuten eigenlijk al weer weg, dit heb ik nog nooit meegemaakt. De 3 geboekte nachten zijn er uiteindelijk 2 geworden, ook dat was een primeur. En ook het hotel was erg creepy, net of Jack Nicholson uit The Shining elk moment tevoorschijn kon komen hahaha… Leuk om meegemaakt te hebben maar niet voor herhaling vatbaar!

Versailles:
En omdat we in Lourdes 1 dag eerder zijn weggegaan hadden we lekker in Versailles 1 dag extra. En dit kwam mooi uit want 1 nachtje was echt te kort geweest. Buiten dat ik mijn hardlooprondje (andere blog) in de tuinen van Versailles superleuk vond, kun je je hier goed vermaken. Deze stad ligt op zo’n 19 km van Parijs en is bekend van het kasteel van Versailles. Je kunt hier van alles bezoeken en bekijken maar wij hadden voor de tuinen gekozen. Het is echt hartstikke groot en je kunt hier met gemak een halve dag rondlopen. Hier betaal je entree voor, maar je kunt ook in het park eromheen rondlopen en wat drinken, zonder entree. Hier kun je ook lekker vertoeven, ik ben er doorheen gelopen en vond dit ook erg leuk!

Deze roadtrip vond ik zo leuk dat ie volgend jaar in de herhaling komt. Wel met andere dorpjes en waarschijnlijk weer met een Tour de France bergje om op te fietsen. Ik verzin wel weer wat leuks, Vive La France!

Lees hier mijn verslag van de Mont Ventoux & Running op vakantie!

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Travel. Bookmark the permalink.

One Response to Travel: Vive La France

  1. Nel says:

    LEUK VERSLAG!

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.