Road To… Chicago Marathon #1 #Sportrusten

En mijn 100 dagen trainingsschema voor ‘The Bank of America Chicago Marathon’ is begonnen… #Sportrusten #DeMarathonRevolutie Simpel gezegd: mijn langste duurloop wordt niet meer dan 14 km! De komende 14 weken kunnen jullie mij volgen hoe het met mij en mijn schema gaat. En als alles goed gaat sta ik op 8 Oktober aan de start in CHICAGOOOO…

Het schema is op 2 manieren te volgen, of op marathonhartslag of op marathontempo. Ik kies voor de laatste optie…

  • 4x in de week trainen.
  • 2x keer op marathonhartslag.
  • 1x keer intensief.
  • 1x keer vogeltjes kijken.

Zaterdag: 10 km in marathontempo.
Ik begon mijn 1st loopje van mijn trainingsschema meteen in ‘Düsseldorf’ waar ik aanwezig was bij de Tour de France! Nou vind ik zelf lopen in het buitenland 1 van de leukste dingen die er zijn, dus ik vond het superleuk. Alléén… het was een loodzwaar loopje. Het waaide wel heel erg hard en de regen kwam met bakken uit de lucht. Ik denk dat het lang geleden was dat ik zo heb lopen soppen in mijn hardloopschoentjes. Vanaf het hotel was het ongeveer 4 km en toen ben ik over de Theodor-Heuss-Brucke gelopen. Toen een lekker stuk langs de Rhein richting (en over) de Oberkasseler Brucke gelopen, om zo weer de laatste km’ters richting het hotel te maken. Een pittig rondje van 10 km in 1.04 uur, waarmee ik dus iets boven mijn pace zat.

Zondag: 6 km intensief.
En zonder rustdag ging ik meteen door naar een intensief loopje, dit keer gewoon in mijn ‘hometown’ Leiden. Ik heb hem niet heel erg intensief gemaakt omdat het best een zwaar weekendje was. Het slenteren (winkelen ;)) en het lange staan bij De Tour waren best zwaar, om maar niet van het vele reizen te spreken! Op zaterdagavond laat kwam ik in Limburg aan om vervolgens op zondagmorgen vroeg alweer in de 1ste trein richting Leiden te zitten (en dit was alleen nog maar de terugweg). Dus met 6 km in 34.46 min. ben ik dik tevreden!

Nou… de kop is eraf, op naar weer een nieuwe trainingsweek. Keep you posted!

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Trainingen. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....