Road To… Chicago Marathon #2 #Sportrusten

Momenteel ben ik aan het trainen voor ‘The Bank of America Chicago Marathon’. Dit doe ik met het schema van De Marathon Revolutie (Sportrusten). Simpel gezegd: mijn langste duurloop wordt niet meer dan 14 km! De komende weken kunnen jullie mij volgen hoe het met mij en mijn schema gaat. En als alles goed gaat sta ik op 8 Oktober aan de start in CHICAGOOOO…

Het schema is op 2 manieren te volgen, of op marathonhartslag of op marathontempo. Ik kies voor de laatste optie…

  • 4x in de week trainen.
  • 2x keer op marathonhartslag.
  • 1x keer intensief.
  • 1x keer vogeltjes kijken.

Dinsdag: 9 km marathontempo.
Na mijn werk heb ik me snel omgekleed om lekker in het zonnetje te gaan lopen. Heerlijk door mijn favoriete park. Hoewel ik het park (een gedeelte) de komende tijd zal vermijden door de vele brandnetels die ik tegen me aan krijg. Dus tot het weer gesnoeid is loop ik er met een grote boog omheen. En ik blijf het moeilijk vinden om op een bepaald tempo te lopen. Ik loop gewoon tig keer op mijn horloge te kijken pfff. Te snel, te langzaam, te snel… Wahahaha. En toch had ik het wel goed gedaan, al zeg ik het zelf. 😉 Ik liep met een gemiddelde pace van 5.58 wat voor mij gewoon perfect is (eigenlijk 6.04). Dus na 9 km (in 53.47 min.) kon ik eindelijk die lekkere pan pasta maken, lekkerrrrrr!

Woensdag: 5 km vogeltjes kijken.
Vogeltjes koekeloeren… Ik moet eerlijk zeggen dat ik er een beetje tegenop zag om nog langzamer dan mijn marathontempo te gaan. En wat zegt het boek: Mensen die langer dan drie uur doen over de marathon kunnen de kortste training inwisselen voor een andere sport. Hallelujah!! Snel een rondje (na werk) van 20 km gemaakt op mijn mountainbike. Ik weet niet waar ik precies geweest ben hahaha… Het was van Leiden naar voorschoten en toen richting Leidschendam/Voorburg en weer terug.

Vrijdag: 6 km intensief.
Van deze training heb ik een Fartlektraining gemaakt. Zo mijn bed uitgerold en meteen gaan lopen. Niet zo’n goed idee! Na een hoge trap kwamen de heuvels van ‘De Bult’ (een vuilstortplaats waar een mooi park van is gemaakt) en die gingen best wel goed. Toen na een paar km een vaartspel tussen de lantaarnpalen, dat ging eigenlijk ook wel goed. Tussendoor mijn tempo wat verhoogd (sneller dan marathontempo ;)) en ook dat ging goed. Eigenlijk ging alles wel goed hahaha… Maar het was wel een erg warm rondje (glibber, zweet) van 6 km die ik heb gedaan in 33.29 minuutjes! Deze training deel ik iedere week anders in, de volgende keer kan dat interval of een tempoloop zijn. Als het maar intensief/sneller is en je hartslag omhoog gaat. En geloof me, dat lukt wel.

Zondag: 10 km marathontempo.
En deze zondag een heerlijk rondje door mijn favoriete park met het zonnetje op mijn bol. Beter kan niet toch? Ik liep iets te snel met een gemiddelde pace van 5.54 maar ik liep gewoon zo lekker relax yeah! Dus met 10 km in 59.05 sluit ik deze sportweek af.

Deze zomer ben ik heel lang vrij/vakantie (uren opmaken), dus dat is zeker goed voor mijn trainingen. Het schema bevalt me tot nu toe heel goed, maar daar heb ik natuurlijk alle vertrouwen in. Daarbij werk ik ook nog aan mijn ‘core’, op mijn zolder en in de sportschool. Maar dat is standaard. Keep you posted!

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Trainingen. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....