Leiden Ladiesrun

For Ladies Only…

Afgelopen vrijdagavond liep ik bij de Ladiesrun in Leiden de 5 km. Ik heb deze wedstrijd al vaker gelopen en ik heb me ook wel eens aan de 10 km gewaagd, maar 2 dezelfde rondjes vind ik zoooo saai. Ik doe deze wedstrijd ook niet elk jaar omdat ik het gewoon zo jammer vind dat er géén tijdregistratie is. Gelukkig klok ik redelijk goed haha… Maar aan de andere kant kan ik er op de fiets heen, en dat is zo lekker makkelijk en snel (die omweg over Voorschoten hebben we het dan natuurlijk niet over ;)). Gewoon een wedstrijdje in mijn ‘hometown’ dus.

Ik was er ook wat te vroeg want wist eigenlijk niet hoelang ik erover zou fietsen. De start en finish waren bij de tennisvereniging in de Stevenshof. Daar stonden ook wat kraampjes waar ik o.a. mijn startnummer kon ophalen en mijn tas kon afgeven. Later (na de finish) kon ik er ook mijn goodybag ophalen, altijd leuk! Het startschot klonk om 19.30 uur en dit was voor zowel de 5 als de 10 km. Just Go!

En ik had van tevoren het parcours een beetje bestudeerd (doe ik normaal nooit) en zag dat het in de loop der jaren toch wat veranderd was. Ik vond dit parcours wel zwaarder door de vele bruggetjes, en de viaducten waren best wel lang als je omhoog moet. But, what goes up, must come down. En het stuk open vlakte aan de rand van de wijk, daar voelde ik de wind toch wel. Maar ik vond dit parcours wel veel beter, gewoon duidelijker, het liep in ieder geval wel heel erg lekker. De finish hadden ze ook superleuk gedaan, gewoon over een roze loper de finishboog onderdoor. Hoe gaaf is dat dan.

En ik was natuurlijk weer blij dat de finish in zicht kwam, maar dat ben ik altijd hahaa… Of het nou een lange of korte wedstrijd is, die finish is zeer geliefd bij mij! Ik kwam met een tijd van 25.04 over de finishlijn bij deze 5 km ladiesrun. Eigenlijk moest ik volgens mijn marathonschema ‘vogeltjes gaan kijken’ hmmmm ik zeg niks…..

En de volgende wedstrijd is de Tilburg Ten Miles, maar als dit verslag online komt heb ik deze wedstrijd ook al gelopen. Dus dan is de volgende een 5 km bij ‘De 30 van Almere’ later deze maand, en dat is toch echt de laatste wedstrijd voor Chicago!

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.