Terugblik 2017 & Vooruitblik 2018

Nu het jaar bijna voorbij is blik ik even (snel) terug om te kijken hoe het jaar eigenlijk verlopen is… Dit doe ik normaal eigenlijk nooit, maar ik vond het nu wel heel leuk om bij sommige momenten even stil te staan.

Terugblik 2017:

Het afgelopen jaar heb ik in totaal 23 wedstrijden + 1 virtual challenge gelopen (dat is incl. de Oliebollenloop op de 31st)! Kort samengevat was dat 1 marathon, 4 halve marathons, een Wings For Life en veel korter dan dat afstanden. Ik heb PR’s gelopen op de 3.5 de 4, 5, 7.3 en de 10.55 km en ook op de halve en hele marathon zat er een PR’tje in. Best veel eigenlijk nu ik er zo op terugkijk! Er waren ook echt mooie momenten, b.v. had ik niet verwacht op de 3.5 km een 17.11 te lopen en op de 5 km gewoon 24.11 minuutjes. Daarbij heb ik ook een paar keer op het podium mogen staan wat natuurlijk altijd een mooie ervaring is. Maar er waren natuurlijk ook teleurstellingen, zoals dat het mij niet gelukt is onder de 1.58 op de halve te komen. En ook de hele viel erg tegen, de volgende keer wil ik toch proberen rond die 4.30 te komen. Okay, eigenlijk sub 4.30 maar de volgende marathon ga ik (als alles goed gaat) lopen in New York. Maar in ‘The Big Apple’ gaat dat toch ook moeilijk worden, want NY heeft géén makkelijk parcours. Maar… You Never Know 😉

Vooruitblik 2018:

En zoals ik me had voorgenomen in 2017 géén trails te gaan lopen, gaat dit er in 2018 wel weer van komen (gelukkig, maar soms moet je keuzes maken). Als eerste in januari loop ik de Safari Trail van 11 km om vervolgens in de maand mei van start te gaan bij de Koning van Spanje Trail met 12 km! Daarbij ga ik mijn 3e major/marathon lopen, en als alles goed gaat wordt dat de New York Marathon, en die is in de maand november. Er staan maar liefs 5 halve marathons op de planning, en wel die van… CPC, Enschede, Luxembourg, Düsseldorf en Eindhoven. En voor de rest allemaal korte wedstrijdjes waaronder o.a. de City Run in Rotterdam. Ik heb komend jaar er bewust voor gekozen om géén 10 en 15 km wedstrijden te gaan lopen (uitzondering van Trails) maar alleen heel kort of heel lang.

Je kunt hier mijn volledige loopagenda bekijken OnTheRun 2018. Deze kan af en toe natuurlijk nog veranderen.

En tot slot kijk ik eigenlijk wel op een heel mooi loopjaar terug. Een jaar met veel hoogtepunten en ook een paar dieptepunten, maar ach… die hebben we allemaal en als we daarvan leren kan 2018 alleen maar (nog) mooier worden!

Ik wens iedereen een heel fijn loopjaar toe, maar bovenal een heel gezond 2018!

Liefs,
Marjon

This entry was posted in All About.... Bookmark the permalink.

One Response to Terugblik 2017 & Vooruitblik 2018

  1. René says:

    Je hebt een prima loopjaar achter de rug, met veel PR’s en goede tijden.
    Keep on going !

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.