Wedstrijdverslag: Oliebollenloop – Weert

Mijn laatste wedstrijdje van 2017 was de Oliebollenloop in Weert waar ik de afstand van 5 km liep. En waar ik naar huis ging met een zak oliebollen i.p.v. een medaille.

Ik had deze wedstrijd nog nooit gelopen en dacht dat dit een klein wedstrijdje was. Dat is normaal ook zo, maar als het op oudjaarsdag dag in een keer 14 graden is heeft iedereen zin om te lopen. Dus deze wedstrijd was hartstikke druk, de parkeervakken stonden vol en de kantine van AV Weert was ook stampvol. Maar ik moest toch maar even in de rij gaan staan voor mijn startnummertje en chip op te halen, om vervolgens de start te gaan zoeken.

De start van de 5 km was wel even zoeken, er was geen startboog dus raakte ik even de weg kwijt haha… Toen ben ik bij een groepje mensen aangesloten, en 3 minuten voor de start kwam er zowaar een lint tevoorschijn, hallelujah. Er was ook geen registratie mat bij de start, alleen bij de finish. De 5 km was een route van 1 klein (1 km) rondje en 2 grote (2 km) rondjes. De route was fijn om te lopen, de temperatuur was met 14 graden natuulijk ook lekker. Alleen de stevige wind was wat minder, maar uiteindelijk viel dat mee omdat de route door een woonwijk ging (lekker een beetje beschutting).

Ik wilde deze wedstrijd snel lopen maar ik wist ook dat ik de laatste 3 weken alleen maar korte afstanden getraind had. Na mijn valpartij heb ik al die weken al last van een dikke en blauwe knie, mijn herstel gaat langzaam. Vandaar dat ik ook niet wist hoe goed of slecht ik zou gaan lopen. Uiteindelijk heb ik snel (voor mijn doen) gelopen, mijn Polar gaf een tijd van 24.39 aan, en er zouden eigenlijk nog wat seconden vanaf moeten. Maar mijn officiële tijd is volgens de organisatie 24.58 minuutjes. Dat was goed voor een 10e plek bij de vrouwen all-over. Helaas kreeg ik geen medaille maar een zak met 3 oliebollen, en ik lust niet eens oliebollen hahaaa…

En inmiddels is het alweer 2018 en heb ik heel veel zin in de wedstrijden die dit jaar op mijn agenda staan…

Liefs,
Marjon

 

This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.