De plannen zijn veranderd… En nu!?

En toen werd ik ziek… Kon ik 4 weken niet hardlopen… Wedstrijden werden afgezegd… Kortom, de plannen zijn veranderd…

Nooit had ik gedacht dat ik in het ziekenhuis zou komen te liggen, ik dacht daar gewoon niet over na. Het ziekenhuis was om op bezoek te gaan bij anderen (hoe lullig dat ook klinkt), maar ik? Maar toch gebeurde het totaal onverwachts, om een lang verhaal kort te maken… Ik heb daardoor totaal zo’n 4 weken niet kunnen lopen, maar wat was ik blij dat ik weer mocht hardlopen! Maar ik moest het wel rustig opbouwen, dus dat betekende een streep (gedeeltelijk) door mijn wedstrijdkalender. Dit was wel een ‘Wake Up Call’ voor mij en aangezien mijn gezondheid het belangrijkste is, heb ik me aan de regels van de internist gehouden.

Dus dat betekende… Dat ik de 5 km bij de 20 van Alphen en de halve marathon bij de CPC Loop heb laten gaan. De Enschede halve marathon heb ik omgezet naar de 10 km, gewoon een verstandige keuze zal ik maar zeggen. De 3e halve marathon (van dit jaar) ga ik wel lopen, maar zeker niet met een snelle tijd, dat is niet belangrijk nu. Omdat ik nog aan het opbouwen ben gaat het mij erom dat ik die afstand gewoon kan lopen en kan genieten van de heuvels bij de ING Night Marathon in Luxembourg. Deze halve is in de maand Mei, dus heb ik nog een paar weken om verder mijn km’ters op te bouwen.

Maar ik zou liegen (en mezelf niet zijn) als ik zou zeggen dat ik geen PR meer op de halve wil lopen. Ik ken mezelf en dat wil ik dus WEL haha… Hoewel het natuurlijk niet het belangrijkste is, maar toch. En daarvoor kijk ik even vooruit naar de maanden September en Oktober, in Düsseldorf en Eindhoven ga ik opnieuw proberen onder die 1:58 te komen. Deze 2 halve marathons loop ik trouwens in voorbereiding op de New York marathon in November. Een paar weken geleden dacht ik nog even dat ik hier nooit aan de start zou staan. Maar kom maar op met die 42 helse kilometers… Back On Track!

Ik ga wel alweer aan de kortere wedstrijdjes deelnemen. Mijn snelheid is natuurlijk nog niet up to date, maar ik vind het gewoon zo leuk om weer een wedstrijdje te lopen. En meedoen en genieten blijven toch het belangrijkste wat er is.

Geniet van elke dag!

Liefs,
Marjon

 

 

This entry was posted in All About..., Wedstrijden. Bookmark the permalink.

2 Responses to De plannen zijn veranderd… En nu!?

  1. René says:

    Dat is goed nieuws, Back on Track.
    Keep on going!

  2. rinusrunning says:

    Komt goed, je bent sterk!..

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.