Wedstrijdverslag: Marathon Rotterdam #CityRun

Afgelopen zaterdag liep ik in Rotterdam bij de City Run de afstand van 4.2 km. Waarom wilde ik deze afstand eigenlijk gaan lopen?

Ik wilde deze rare afstand van 4.2 km nog eens gaan lopen om te kijken of ik mijn tijd van 4 jaar geleden kon verbeteren. En waar zie je deze afstand nou? Nergens natuurlijk haha, dus ik  moest wel naar Rotterdam. Nou stond mijn tijd van 2014 al wel scherp (19.59) en ben ik weer 4 jaar ouder, maar ik wilde het toch graag proberen.

Ik moet wel zeggen dat ik me vorig jaar al had ingeschreven met het oog op een (hopelijk) PR te gaan lopen, let’s try it! Maar ik wist natuurlijk niet dat ik in het ziekenhuis zou komen te liggen en helemaal opnieuw moest gaan opbouwen. Daarom heb ik eraan gedacht om deze wedstrijd te skippen, omdat ik ook nog helemaal niet op snelheid train. Maar omdat 5 dagen daarvoor de Lions Heuvelloop best goed ging (ondanks een valpartij en tig heuvels ;)), had ik toch besloten om hem te gaan lopen en kijken hoe ik het ervan af zou gaan brengen. Ik had sowieso niets te verliezen, let’s go!

Dit was best een drukke wedstrijd met rond de 2000 deelnemers. Er was 1 groot startvak en er deden veel jongeren mee, dit zie ik zelf eigenlijk altijd wel bij de kortere afstanden. Er was geen tassenafgifte, wat ik toch wel raar vond, want op zondag is dit wel. En ik moest echt vroeg mijn startvak in anders stond ik helemaal achteraan. De start (en finish) waren op de Coolsingel en het was 1 rondje van 4.2 km. Bij zo’n korte wedstrijd ga ik meteen snel van start en ik zie wel waar het schip strand, zeg maar. Het ging eigenlijk best goed, een beetje wind en een paar stukjes vals plat, maar dat was het eigenlijk. Ik vond het parcours wel fijn, maar goed, 4.2 km is ook zo voorbij natuurlijk.

Ik kwam de finishlijn over met 19.42 minuutjes, en dat is een PR van 17 seconden. Hier ben ik heel blij mee, ik had het niet verwacht ook al weet ik dat ik het wel kan. Deze afstand laat ik even voor wat het is, want ik focus me momenteel op de langere afstanden. En dan met name de halve van Luxemburg volgende maand. In het najaar nog de halve van Düsseldorf en Eindhoven als voorbereiding op de New York marathon. En tussendoor komen er natuurlijk nog wat leuke wedstrijdjes en ook nog een trail, gewoon omdat alles zo leuk is.

Volgende wedstrijd is de Enschede Marathon waar ik de afstand van 10 km ga lopen.

Liefs,
Marjon

 

This entry was posted in Wedstrijden. Bookmark the permalink.

One Response to Wedstrijdverslag: Marathon Rotterdam #CityRun

  1. René says:

    Top gedaan. Je eerste PR van 2018 is binnen.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.