Road To New York

Hoe gaat het tot nu toe met mijn trainingsschema voor de marathon van New York? Nou ik kan in ieder geval zeggen, anders dan verwacht… Hier een update.

Ik had dit keer zelf een mooi schema gemaakt, het is de 3de keer dat ik een marathon ga lopen dus de ervaring heb ik wel. Maar mijn schildklier gooide dus mooi (of niet eigenlijk) roet in het eten… HELP!

Het hele jaar is dit eigenlijk al bezig en het einde is wel in zicht, laat ik optimistisch zijn haha… Maar met deze kwaal is het dus zeer lastig hardlopen, en dan vooral de moeheid en de spierpijn zijn echt heel erg. Ik ben gewoon aan mijn trainingsschema begonnen met het idee dat ik het zo goed mogelijk probeer te doen, wat anders?

Op zich gingen de eerste 2 weken wel goed maar daarna kwamen toch de duurloopjes eraan en moest ik toch wat eerder stoppen. Maar beter 10 km toch hardlopen (ipv 14 km b.v.) dacht ik dan maar, want door de hoge hartslag (ook zo’n leuke bijwerking aaagh) kon ik gewoon niet meer. Als ik gelopen had (heb) dan kom ik niet meer overeind van de spierpijn, ik zou bijna een rollator gaan bestellen 😉

Mijn trainingsschema bevat 4 trainingen per week, waarvan ik er vaak 1 noodgedwongen heb moeten omruilen voor een mountainbike tochtje. Ook geen straf natuurlijk, vooral ook omdat mijn hoge hartslag dan beter laag te houden is. Maar goed, zo hobbel ik toch gewoon door want dat ik in New York start is 1 ding dat zeker is. Al moet ik kruipend over de finish, die medaille gaat mee naar Leiden… Onder voorbehoud dat ik natuurlijk geen been breek ofzo…

Trainingsschema:
1 kort loopje minimaal 5km.
2 ‘tussen in’ loopjes tussen 7 en 12 km.
1 duurloopje vanaf 12 km.
Als ik fiets ruil ik daar een ‘tussen in’ loopje voor in en fiets dan de km’ters x3.

Ik ben in ieder geval optimistisch, ik ben inmiddels met de medicatie gestopt, maar dit is nog geen garantie dat het goed blijft gaan, de tijd zal het leren. Met mijn trainingen gaat het langzaam aan wat beter. Gelukkig maar want er staan ook nog 2 halve op de planning en 1 daarvan is al komend weekend. Ik hoop dat ik die kan lopen, maar dat beslis ik vlak van te voren…

Liefs,
Marjon

This entry was posted in Trainingen. Bookmark the permalink.

One Response to Road To New York

  1. lindafinallyrun says:

    Goed van je dat je optimistisch blijft. Tonnen respect voor je. Blijven gaan en ik geloof in je.

Laat een reactie achter....

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.